Verspilling in productieprocessen verlagen

Additieve productie zorgt voor een revolutie in productieprocessen. Met name Fused Filament Fabrication (FFF) 3D-printen wordt al door verschillende sectoren over de hele wereld toegepast, van de autotechniek tot de gezondheids- en schoonheidsbranche. Deze internationale merken gebruiken 3D-printen om de productiekosten te verlagen, de time-to-market te versnellen en hun concurrenten voor te blijven.

Interne tools printen

Fabrieken en werkplaatsen hebben fabricagehulpmiddelen nodig om de productie te stroomlijnen. Mallen, armaturen en kwaliteitsmeters zorgen ervoor dat machines sneller kunnen worden ingesteld, dat afwijkingen tijdens de assemblage en montage worden verminderd en dat onderdelen veilig vastzitten. Vaak moeten fabricagehulpmiddelen echter heel specifiek op maat worden gemaakt. Het uitbesteden van de productie ervan leidt tot lange doorlooptijden en extra kosten, waardoor uw productie afhankelijk wordt van de leverancier. Wanneer er wijzigingen moeten worden aangebracht in het ontwerp, begint de cyclus weer van voor af aan, waardoor de product levering nog eens extra wordt vertraagd.

3D-printen daarentegen biedt flexibiliteit en elimineert deze beperkingen. Omdat elk item intern wordt geproduceerd, hebt u zelf de volledige controle over de productie.

3D-geprinte polymeren bieden bovendien een reeks specifieke eigenschappen, zoals taaiheid, sterkte, flexibiliteit en chemische weerstand. Materialen zijn niet duur, wat een uitgebreidere ontwerp-iteratie mogelijk maakt. Als een tool dus moet worden aangepast of als er vanaf de werkvloer suggesties komen voor ergonomische verbeteringen, kan er in slechts enkele uren een nieuw ontwerp worden geprint en geïmplementeerd. En als het nieuwe ontwerp niet aan de mechanische eisen voldoet, kan het opnieuw worden geprint met een stijver of taaier materiaal, of kan er een nieuwe iteratie worden geproduceerd. Als er meer onderdelen nodig zijn, print u er gewoon meer.

Ontwerpen sneller valideren

3D-geprinte prototypes zijn goedkoper en sneller te produceren. Hiermee kunt u uw ontwerp verifiëren voordat u verder investeert.

Intern 3D-printen versnelt de cycli voor prototypes, waardoor uw producten sneller op de markt komen. Nauwkeurige en functionele 3D-geprinte prototypes zijn goedkoop te produceren en kunnen met klanten worden gedeeld om de vorm, pasvorm en functie te testen. Een verfijnd 3D-geprint prototype kan ook andere afdelingen een voorsprong geven, bijvoorbeeld op het gebied van marketingcommunicatie en verkoopstrategieën, nog voordat het eerste productieartikel klaar is.

Polymeren zoals nylon of polypropyleen kunnen 3D-geprint worden. Soms kunt u prototypes dus testen met dezelfde materiaaleigenschappen als het eindproduct. Items die bedoeld zijn voor productie met dure materialen, zoals edele metalen, kunnen als een goedkoop prototype worden geproduceerd om fysieke kenmerken te verifiëren. 3D-printen kan ook worden gebruikt voor het maken van mallen of voor toepassingen buiten het product, zoals prototypes van verpakkingen.

Aangepaste onderdelen voor eindgebruik maken

3D-geprinte onderdelen kunnen tegen lage kosten worden vervaardigd, waardoor u bestaande producten eenvoudig kunt aanpassen.

Hebt u ooit producten of machines moeten repareren die onderdelen bevatten die duur zijn om te vervangen of niet meer leverbaar zijn? Met 3D-printen kunt u snel hoogwaardige, functionele onderdelen printen, lokaal en tegen lage kosten.

3D-printen is anders dan conventionele methoden zoals spuitgieten, waarbij restrictieve DfM-regels (Design for Manufacturing) moeten worden gevolgd. Met 3D-printen kunnen complexe geometrieën

worden gemaakt en is een iteratief ontwerpproces mogelijk. Dit verbetert de structurele prestaties, bespaart materiaal en stroomlijnt de cyclus van ontwerp tot fabricage.

Het assortiment beschikbare 3D-printmaterialen wordt elke dag uitgebreider. De kans is dus groot dat u een materiaal vindt dat aan uw toepassingsvereisten voldoet, of u nu versterkte of ESD-veilige materialen, materialen met chemische weerstand of andere soorten technische materialen nodig hebt.

Toegankelijke, schaalbare productie

3D-printers zijn eenvoudig in te stellen en te gebruiken, met minimale training of extra personeelsvereisten. En door de lage kosten kunt u de productie eenvoudig opschalen met extra printers.

3D-printers zijn gemakkelijk en veilig in gebruik en voldoen aan internationale normen voor veilig professioneel gebruik zonder toezicht. U kunt de printers dus veilig achterlaten om hun werk te doen, terwijl u het uwe doet.

Eenvoudiger modellen maken

Uw medewerkers kunnen door 3D-printen concepten ontwikkelen, omdat een iteratief ontwerpproces mogelijk is.

Het maken van modellen is een essentiële stap in architectuur, productontwerp en andere creatieve sectoren. Deze sectoren maken al gebruik van CAD-modellen om ideeën over te brengen.

Het omzetten van deze data naar een 3D-print is dan een eenvoudig proces. 3D-printmodellen elimineren de tijdrovende en arbeidsintensieve aspecten van conventionele methoden voor het maken van modellen. Er is geen geschoolde arbeid voor nodig en er is minder afval dan bij conventionele methoden zoals houtbewerking.

Architecten maken steeds meer gebruik van 3D-printen om ingewikkelde prototypes te maken, waarbij ze niet langer hoeven in te leveren op de details of nauwkeurigheid van het model. Precieze en gedetailleerde prototypes kunnen binnen enkele uren nauwkeurig worden geproduceerd, of het nu gaat om kleine modellen van ingewikkelde elementen of gigantische contextmodellen.

Met 3D-printen kunnen klanten concepten zien, aanraken en voelen om een beter beeld te krijgen van de ruimtelijke relaties van een ontwerp. Met een CAD-ontwerp is dat niet mogelijk. En als ideeën snel over een grote afstand moeten worden gecommuniceerd, kunnen CAD-gegevens op elke locatie worden gedeeld en geprint.